Background

Page

Priključi se gibanju

Želimo, da #diagonala335 postane tradicionalni in vseslovenski športni dogodek.

17. junija 2017 bo Diagonalo335 prevozil znan slovenski avanturistični kolesar Simon Eržen, ki se je po uspešni BMX in MTB tekmovalni kolesarski karieri odločil s kolesom prepotovati ves svet. Tokrat gre za slovensko diagonalo in vse nas Slovence, zato pozivamo vse rekreativne kolesarje, da se mu pridružijo na krajšem ali daljšem odseku poti. Priključitev je možna kjer koli, kadar koli in za poljubno dolgo kot tudi na promocijskih točkah v Celju, Ljubljani, Kopru in Portorožu. Za lažjo priključitev bo trenutna lokacija na spletni strani diagonala335 osvežena vsakih 5 sekund. V primeru odpovedi live tracking na spletni strani, nam piši preko sporočil na Facebook strani pod imenom http://fb.com/diagonala335 (bomo ažurni).

Lokacije promocijskih točk in okvirne ure prihoda:

Celje

Stanetova ulica 15, 3000 Celje – pred kinom Metropol

po 140 km ob ca. 6.30-7.30 uri

Ljubljana

Ljubljanska tržnica pri Mesarskem mostu

po 210 km ob ca. 13.00-14.00 uri

Koper

Koperska tržnica – Pristaniška ulica na pločniku pred Mladinsko knjigo

po 320 km ob ca. 20.00-21:00 uri

Portorož

Vinoteka PortoRose (prej Štrigon), Obala 18, Portorož

po 335 km ca. po 22.00 uri do 23:00

TRASA in VARNOST

Pridružitev rekreativnih kolesarjev je možna za celotno pot ali za del poti. Startnine ni, saj gre za dobrodelni dogodek. S kolesarjenjem pričnemo v noči iz petka na soboto 17.6.2017 točno ob 00:00 uri (polnoč). Pričetek poti je na tromeji na Goričkem v vasi Trdkova (naslov: Trdkova 1, Občina Kuzma, pri tabli tromejnik). Zbor kolesarjev in priprava na start je od 23:00h do 23:45h. Nato se ob 0:00 (polnoči) podamo po začrtani trasi skozi Radence, Ptuj, Makole, Poljčane, Celje, Žalec, Trojane, Ljubljano, Logatec, Razdrto, Črni Kal, Koper in vse do Portoroža. Izberete lahko poljubno vstopno točko, saj boste na dan dogodka na spletni strani lahko v živo spremljali, kje se trenutno nahajamo in se nam pridružili. Kolesarji, ki se nam pridružijo vozijo na lastno odgovornost in tako sami skrbijo za svojo varnost ter upoštevajo cestno-prometne predpise na celotni trasi poti. Vsak kolesar vozi prostovoljno in v skladu s svojimi fizičnimi sposobnostmi. Kolesarili bomo v vsakem vremenu. Daljši (30 min – 45 min) postanki so predvideni na Ptuju, v Celju, Trojanah, Ljubljani, Bukovju, Kopru in Portorožu. Imeli bomo tudi več krajših postankov (5-10 min) za tehnične stvari in krajše počitke. Potujemo v zmernem tempu, brez tekmovanja, ampak v duhu sodelovanja in prijetnega druženja.

Trasa poti v formatu: GPX, KML, KMZ in GML. Za nalozitev trase v navigacijsko mapo priporočamo uporabo aplikacije Strava, Bikemap in druge.

Za spremljanje (live tracking) poti preko telefona priporočamo uporabo Android aplikacije Real Time Tracker 2. V aplikaciji izberete Začni / Start in v osnovnem meniju Prijatelji / Friends. Vpišete uporabniško ime “diagonala”, nato pa počakate, da vam odobrimo, da nas lahko spremljate. Vse skupaj z nasložitvijo je izvedljivo v 2 minutah. V vsakem primeru nas lahko spremljate v živo s telefonom preko spletne strani, tako da le vklopi prenos podatkov.

OPREMA, HRANA in PIJAČA

Vsak udeleženi kolesar poskrbi za svojo primerno opremo (odsevni jopič, osvetlitev oblačil, rezervna zračnica, nadomestna oblačila, rokavice, nekaj evrov) in obvezno opremo (nočna lučka na kolesu spredaj in zadaj, čelada, osebna in zdravstvena izkaznica), zadostno hrano ter pijačo. Polnjenje bidonov bo mogoče med potjo v bližnjih gostilnah in barih. Tisti, ki se nam bodo pridružili na krajšem delu poti, poskrbijo sami za vodo in prigrizke »iz kolesa« ter njihov prevoz nazaj domov.

PRTLJAGA, SPREMLJEVALNO VOZILO in LOGISTIKA

Na poti nas bo spremljalo spremljevalno vozilo, kar je pomembno izključno za vse tiste, ki se nam bodo pridružili na celotni poti v dolžini 335km. Vodo in prigrizke lahko shranite v njem. Vozilo bo imelo s seboj tudi prvo pomoč za primer urgence. Zaradi velikega števila interesentov je potrebno prtljago minimizirati. Za prihod na začetek diagonale in odhod domov iz Portoroža po zaključku ture ter morebitna prenočitev v Portorožu in okolici vsak udeleženec poskrbi sam.

DOGAJANJE NA POTI

Na promocijskih točkah, kjer so predvideni daljši postanki, so predvidena tudi srečanja z mediji ter ostalimi povabljenci na dogodek (župani, predsedniki društev in drugih organizacij, medijskimi osebnostmi in znanimi slovenskimi športniki ter drugimi osebami).

Okvirna ČASOVNICA poti na dan 17.6.2017 je TUKAJ.